Daimler verder als Mercedes-Benz Group

Na de beursgang van Daimler Truck gaat Daimler AG onder de naam Mercedes-Benz Group AG verder met een focus op louter personen- en bestelwagens. Mercedes-Benz behoudt een minderheidsbelang van 35 procent in Daimler Truck Holding AG, waarvan ongeveer 5 procent in pensioenactiva.

Als onderdeel van de naamsverandering van Daimler AG in Mercedes-Benz Group AG verandert ook het beurssymbool van de onderneming van DAI in MBG. Voor de aandeelhouders verandert er verder niets. De aandelen van Mercedes-Benz Group AG blijven genoteerd op de Duitse aandelenindex DAX.

Ola Källenius, voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz Group AG: “De naamsverandering in Mercedes-Benz Group AG onderstreept onze nieuwe strategische focus. Hiermee willen we zichtbaar maken wat de kern van onze onderneming is: het bouwen van de meest gewilde auto’s ter wereld. We willen het erfgoed van onze oprichters voortzetten door een leidende positie in elektromobiliteit en voertuigsoftware na te streven.”

Daimler Mobility

Parallel aan de naamswijziging van Daimler AG wordt ook Daimler Mobility AG hernoemd als Mercedes-Benz Mobility AG. Onder deze naam biedt de onderneming mobiliteitsservices aan voor personen- en bestelwagens op het gebied van financiering, lease en verzekering. Bovendien stelt de financiële en mobiliteitsdivisie Mercedes-Benz klanten in staat om hun voertuigen flexibel te gebruiken via huur- en abonnementsmodellen, wagenparkbeheer en digitale services rondom laden en betalen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.