De laatste Kever

In het Mexicaanse Puebla is deze week de allerlaatste Volkswagen Kever van de band gerold. Dit specifieke exemplaar, een Denim Blue Beetle, krijgt een prominente plek in het plaatselijke Volkswagen-museum.

De productie van de oorspronkelijke Kever startte in 1945 in Duitsland. Pas in 2003 werd van dit model het laatste exemplaar gefabriceerd, eveneens in Mexico.

New Beetle

Ondertussen was Volkswagen begonnen met de productie van een model-update van de Kever, de New Beetle. De introductie daarvan vond plaats in 1998. Van dit model verkocht Volkswagen meer dan 1,2 exemplaren tussen 1998 en 2010.

Derde generatie

In 2011 kwam de derde generatie Beetle op de markt. Hiervan werden er wereldwijd meer dan 500.000 geproduceerd.

Nederland

In Nederland zijn er in de loop der jaren zo’n 500.000 Kevers verkocht. Pon’s Automobielhandel haalde de auto als allereerste importeur van Volkswagen ter wereld naar ons land. Het was Ben Pon senior die op basis van dit model ook het ontwerp maakte voor de Transporter-bus T1, met Kever-techniek.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters