e-208 is ‘begin’ elektrificeren modellen Peugeot

“Je koopt een Peugeot en vervolgens kies je de aandrijflijn. Dat is onze strategie.” Woorden van Robert-Jan Dekkers, directeur energietransitie bij Peugeot Nederland. Aanleiding is de eind mei afgesloten sneak preview van de elektrische 208.

Dit model maakt in het najaar van 2019 zijn debuut in de Nederlandse showrooms. Het is volgens Dekkers “nu al een succesnummer.” Op grond van de enkele weken geleden gestarte reserveringsmodule verwacht hij dat “straks” een derde van alle verkochte 208-modellen de elektrische variant zal zijn.

iOn

De volledig elektrische e-208 bouwt voort op de e-Partner Tepee en iOn – “pioniers die klanten en dealers voor het eerst kennis lieten maken met een elektrische Peugeot. In 2018 zijn zo’n honderd exemplaren verkocht. Voor onze dealers een mooie voorbereiding op de komst van de e-208.” Vanaf 2025 gaat moederbedrijf PSA elk Peugeot-model aanbieden met een geëlektrificeerde aandrijflijn. Daarnaast bevat het modelprogramma plug-in hybrides, benzine- en dieselmotoren. Elektrisch rijden is overigens geen doel op zichzelf, zegt Dekkers. Het doel is om als merk de CO2-uitstoot te verlagen. Daarom willen we onze klanten de keuze bieden uit verschillende aandrijfvormen.” Door middel van private-leaseconstructies is het mogelijk tijdelijk met een benzine- of dieselmotor te rijden, bijvoorbeeld met vakanties. 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †