Een op drie wil verbod op verbrandingsmotor

34 procent van de consumenten is voorstander van een verbod tegen 2030 op auto’s met een verbrandingsmotor. Voor 2035 loopt dit percentage op tot 47 procent. De Nederlandse percentages liggen op respectievelijk 36 en 48 procent. 

Dat meldt Polestar op basis van een onderzoek onder 18.000 deelnemers in 19 markten in Noord-Amerika, Azië-Pacific en Europa. Uit de studie blijkt ook dat driekwart van de ondervraagden van mening is dat de samenleving anders moet consumeren om het klimaat en het milieu voor toekomstige generaties te besparen.

Thomas Ingenlath, ceo van Polestar: “Terwijl klimaatleiders deze week bijeenkomen in New York City, en met COP27 in het vooruitzicht, is het duidelijk dat er meer wordt vergaderd dan gehandeld. Bedrijven en consumenten kunnen daar zeker iets aan doen. Hoewel wij het beleid niet maken, hebben we de macht om nu te handelen en echte verandering te realiseren. We hebben een verantwoordelijkheid en het is aan ons om een ​​signaal af te geven en te laten zien dat we er klaar voor zijn.”

Actie

“Nog slechts 1,5 procent van de voertuigen die nu rondrijden is elektrisch, dus het is inmiddels duidelijk dat we in een EV-bubbel leven, en niet in een EV-boom. We zijn in dit decennium op een kritiek punt aanbeland om de doelen van het Parijs-akkoord te bereiken. We hebben regeringen nodig die het voortouw nemen met een robuust beleid, zowel op het gebied van infrastructuur als elektriciteitsprijzen, zodat consumenten vol vertrouwen kunnen overstappen op elektrisch rijden. Het is nóg belangrijker dat autofabrikanten nu in actie komen en niet wachten op beleidswijzigingen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3701 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.