97 procent van de leidinggevenden in de auto-industrie heeft er vertrouwen in heeft dat de door de overheid opgelegde uitfaseringsdata voor voertuigen met een verbrandingsmotor zullen worden gehaald, al heeft slechts 40 procent het gevoel dat hun bedrijf op dit moment klaar is voor de transitie naar elektrisch rijden.

Dat is de uitkomst van de studie ‘Switching On The Revolution’, uitgevoerd door Castrol en BP pulse. Daaruit blijkt ook dat de transitie de belangrijkste strategische prioriteit is voor de autofabrikanten. Werd in 2015 gemiddeld slechts 11 procent van de R&D-uitgaven besteed aan elektrische voertuigen, inmiddels is dat 21 procent. De leidinggevenden verwachten dat dit zal groeien tot 31 procent in 2025.

63 procent van de leidinggevenden ziet overheidsingrijpen als de belangrijkste factor die de transitie naar elektrisch rijden kan versnellen. Netto-zerodoelstellingen zijn voor 57 procent een belangrijke drijfveer. De hoge kosten van accu’s wordt door 56 procent van de ondervraagde leidinggevenden als punt van zorg genoemd, naast de beschikbaarheid van laadinfrastructuur (43 procent) en een gebrek aan technisch talent (40 procent).

Consumenten

Het onderzoek heeft ook onder consumenten gevraagd naar hun bereidheid om over te stappen op elektrisch rijden. Voor hen is vermindering van luchtvervuiling in stedelijke gebieden de belangrijkse factor om in een elektrisch voertuig te stappen (genoemd door 74 procent van de consumenten). Lage gebruikskosten (72 procent) zijn ook een belangrijke overweging.

De zorgen over prijs nemen af: 57 procent is ervan overtuigd dat de total cost of ownership van een EV lager is dan van een vergelijkbare auto met verbrandingsmotor. Desondanks wordt 69 procent nog afgeschrikt door de hoge aanschafkosten. Zorgen zijn er verder over de laadinfrastructuur. 74 procent van de niet-elektrische rijders denkt dat die nog onvoldoende is. 71 procent maakt zich zorgen over de actieradius en vindt de EV ongeschikt voor langere reizen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties