Eerste exemplaar Dealerholding Top-100 uitgereikt

Mark van der Kallen, algemeen directeur van de Riva Holding uit Rijswijk, heeft dinsdagavond 26 juni het eerste exemplaar van de nieuwe Dealerholding Top-100 in ontvangst genomen. Hij kreeg het boekwerk uit handen van directeur Clem Dickmann van Aumacon, het bureau dat de ranglijst voor de veertiende keer samenstelde.

Met bijna 8400 nieuw verkochte personen- en bestelauto’s kwam Riva Holding de top tien van de Dealerholding Top-100 binnen. Met dertien dealerdaken (Davo en Wittebrug), een Profile Car & Tyre-vestiging, een Vakgarage, vier schadeherstelbedrijven, twee leasemaatschappijen en een personenvervoerder, is Riva Holding een mooi voorbeeld van een gediversifieerde mobiliteitsgroep.

Grote worden groter

Voorafgaand aan de uitreiking stelde Clem Dickmann dat de grote dealerholdings hun aandeel verder toe zien nemen. “Dat is jaar op jaar het verhaal. De top 10 is goed voor een aandeel van 30,6 procent en de top 50 neemt zelfs 60,5 procent voor zijn rekening.” Ter vergelijking: in 2004 had de top 50 nog maar een derde van de markt in handen. Daarbij neemt het aantal dealereigenaren steeds verder af en zijn dat er nu nog minder dan vijfhonderd. De schaalvergroting zet dus onvermoeibaar voort.

Rendement

Een belangrijk pijnpunt is het gedaalde rendement. Dat daalde het afgelopen jaar verder, van 1,5 naar 1,18 procent. Vooral het hoge aandeel leaseauto’s en de sterk gestegen (personeel)kosten zijn daar debet aan. Lees meer over de Dealerholding Top-100.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1703 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen