Elektrische Corsa komt begin 2020

In het eerste kwartaal van 2020 komt de volledig elektrische Opel Corsa-e beschikbaar voor de Nederlandse markt. Het is na de Ampera het tweede volledig elektrische model van Opel.

Dat laat Opel desgevraagd weten bij de bekendmaking van de eerste specificaties. Met de Corsa-e, die aanzienlijk lager geprijsd zal zijn dan de Ampera, wil Opel elektrisch rijden voor een grotere groep toegankelijk maken.

Actieradius

Volgens Opel heeft de Corsa-e een actieradius van 330 kilometer volgens de WLTP-testcyclus. Dit is onder voorbehoud van Europese typegoedkeuring. Het kan zijn dat die in een later stadium een andere opgave laat zien.  De stroom wordt geleverd door een 50 kWh-batterij met een fabrieksgarantie van acht jaar. De batterij kan worden opgeladen met verschillende snelheden via een huishoudelijk stopcontact, wallbox of snellader. In het laatste geval is de batterij in dertig minuten tijd op te laden tot 80 procent van zijn capaciteit. Gebruikers kunnen de laadstatus controleren via de my Opel-app, waarmee ze ook laadtijden en -kosten kunnen optimaliseren. De actieradius van de Corsa-e is voor een deel afhankelijk van de gekozen rijmodus (Normal, Eco of Sport). De Sport-stand optimaliseert de rijdynamiek en reactiesnelheid van de auto. Dit gaat wel ten koste van de actieradius. In de Eco-stand heeft de Corsa-e juist een groter bereik. De elektromotor levert een vermogen van 100 kW (136pk) en een koppel van 260 Nm. Optrekken vanuit stilstand tot 50 kilometer per uur gaat in 2,8 seconden, tot 100 kilometer per uur is mogelijk in 8,1 seconden. Ook dit zijn voorlopige cijfers, benadrukt Opel.

Rijhulpsystemen

Aan boord van de Corsa-e zitten een aantal rijhulpsystemen, zoals adaptive speed control en flank guard, dat deukjes en krassen op de flanken helpt voorkomen. Side blind-spot assist en een variëteit aan parkeerhulpsystemen zijn ook beschikbaar. Ook is de Corsa-e voorzien van een frontcamera die verkeers- en matrixborden herkent en de geldende maximumsnelheid op het digitale instrumentenpaneel toont.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters