Elektrische Seres nog dit jaar in showroom

Het elektrische automerk Seres komt nog dit jaar naar Nederland. Negen geselecteerde autodealers verwachten het eerste model, de Seres 3, nog in december in de showroom te kunnen presenteren.

Navraag bij Suzuki-dealer Fleming in Groningen, één van de negen adressen waar de Seres in de showroom zal verschijnen, leert dat het nog niet zo ver is. Behalve bij Fleming wordt de Seres ook uitgeleverd bij De Auto Avenue in Tilburg, bij de vestigingen van Luykx in Amsterdam en Heemstede, bij Vari in Ridderkerk en Vlaardingen, en bij Wiegerinck in Goor, Hengelo en Oldenzaal.

Chinees

Seres is in januari 2016 opgericht en heeft het hoofdkantoor in Santa Clara, Californië. Het bedrijf is een dochteronderneming van Chongqing Sokon Industry Group en produceert sinds begin 2017 volledig elektrische auto’s in China. In datzelfde jaar werd in de VS een autofabriek overgenomen en sindsdien bouwt Seres ook hier elektrische auto’s.

Webinar

Kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders organiseert op maandag 14 december een gratis webinar over de opkomst van de elektrische auto en de gevolgen daarvan voor de aftermarket. Aanmelden kan via deze link. De impact van de elektrificatie van het wagenpark voor alle stakeholders wordt bovendien uitgebreid geanalyseerd in de EV Monitor 2020, een uitgave van Automotive Insiders en onderzoeksbureau Trend-Rx. 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2802 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *