Emil Frey neemt ABD Holding over

De Terwolde Holding, dochteronderneming van Emil Frey Nederland, is voornemens ABD Holding over te nemen. Hierover bereikten partijen afgelopen week een akkoord.

De ABD Groep vertegenwoordigt in Friesland de merken Renault, Dacia en Nissan. Met Nissan is men ook actief in de provincie Groningen (Stadskanaal). Daarnaast heeft de ABD Groep met Qarnet en James Autoservice ook een universeel concept in huis. Behalve de ABD Groep maken ook Autoschade de Jong en ABD Autoschade onderdeel uit van de ABD Holding.

Eigenaar Wybe Kooistra van de ABD Holding is blij met de overname: “De schaalvergroting in de Automotive zet verder door. Emil Frey is een speler met dezelfde waarden waar wij voor staan. Haar Terwolde Renault en Dacia activiteiten grenzen bovendien aan onze verzorgingsgebieden en daardoor zijn er synergie voordelen te behalen.”

Kooistra zelf blijft na de overname beschikbaar om de overdracht in goede banen te leiden. Bestuursvoorzitter Simon Luijckx van Emil Frey ziet de overname met veel vertrouwen tegemoet. “De ABD Groep is een prachtig bedrijf en zeer sterk geworteld in Friesland. Ook de schadebedrijven zijn een mooie aanvulling op onze portfolio. Daarnaast beschikt ABD over sterk management.”

Goedkeuring

De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt. Wanneer die goedkeuring is verkregen, zal ABD Holding met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 onderdeel worden van de Terwolde Holding. Naar verwachting zal de beoogde transactie nog voor het einde van het derde kwartaal 2022 afgerond zijn.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *