Februari-registraties kwart lager dan in 2020

Met een eindstand van 21.862 auto’s zijn er ook in februari minder nieuwe auto’s geregistreerd dan vorig jaar. Was de min over januari nog twintig procent, februari loopt ruim 26 procent achter op vorig jaar. Hierdoor is de totale min over 2021 inmiddels 20,6 procent, zo blijkt uit de RDC-cijfers.

Koploper werd in februari Kia, met een marktaandeel van 8,25 procent. Zilver is voor Peugeot met acht procent marktaandeel, terwijl Volkswagen niet verder komt dan 7,37 procent. Kia en Peugeot registreerden dit jaar eenvijfde minder auto’s dan vorig jaar, de min bij Volkswagen was het dubbele. Van de volumemerken waren er ook die groene registratiecijfers schreven: Mazda (+40%), Skoda +(18,6%) en Volvo (+7%). Elke vijfde registratie stond op naam van een particulier. Vijf van tien was lease/rental.

Particulieren

Opvallend is het hoge aantal registraties door de branche zelf, bijna net zo’n grote hap uit de taart als de particuliere registraties. Koploper onder de particuliere kopers is, met afstand, over de eerste twee maanden het merk Kia, met bijna dertien procent marktaandeel. Volkswagen blijft steken op 7,7 procent, maar pakt wel weer de kop bij lease/rental met 10,7 procent. Bij de zakelijke registraties staat BMW eenzaam aan kop met veertien procent, maar het hoge aantal eigen registraties valt bij dat merk wel op. Met 9,1 procent heeft BMW op dat vlak alleen Peugeot voor zich (11,55 procent).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *