Fiat geeft 5 jaar garantie ongeacht kilometers

Fiat geeft vanaf nu standaard vijf jaar garantie op iedere door een officiële Fiat-dealer in Nederland nieuw verkochte Fiat. De deal kent geen kilometerbeperking en bestaat uit twee jaar fabrieksgarantie met drie jaar aanvullende garantie van Mopar Vehicle Protection.

fiat-garantie2Mopar is de afdeling van FCA Netherlands B.V. die zich bezighoudt met de levering van originele onderdelen, accessoires, services en customer care. Mocht in de periode van vijf jaar toch onverwachts iets onderweg in Europa gebeuren, dan ontvangt de Fiat-klant pechhulp. Die wordt geleverd door de ANWB.

Restwaarde

De garantieperiode gaat in op de registratiedatum en zorgt volgens Fiat voor lagere gebruikskosten en een hogere restwaarde. Wisselt het voertuig in de eerste vijf jaar van eigenaar, dan gaat de garantie mee. Onderdelen die onbruikbaar of inefficiënt blijken wegens fabricagedefecten worden gratis vervangen door originele Fiat-onderdelen.  

Slijtage

Minder ruimhartig is de fabrikant met onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage. Uitgezonderd van de garantie zijn hier: banden, velgen/wieldeksels, ontstekingsbougies/voorgloeibougies, koppelingsplaten, koppelingsmechanisme, remschijven en remblokken, ruitenwisserbladen, achterruitwisser/koplampwisser, achterste remschoenen, remtrommels, accessoireriem (behalve de distributieriem), schokdempers, lampen (binnen-en buitenverlichting), batterij, zekeringen, alle uitlaatpijpen (behalve het systeem van emissiebeperkende katalysator en roetfilter), smeermiddelen, filters, wieluitlijning, afdichtingen, wielen, cilinderslot en sleutels, handgrepen, scharnieren, verlichting en kunststof onderdelen, lampen, verf, ramen, ruitenwisserbladen, deur- en ruitdichtingen (behalve het open dak), interieurbekledingen en stoffen van deuren, zittingen, tapijten, drempelbekleding en motorkapbekleding.

Schade

Uitgesloten is verder schade door ongevallen, brand en/of diefstal, krassen, chemische schade en schade als gevolg van niet originele onderdelen. Voorwaarde voor aanspraak op garantie is dat de onderhoudsbeurten, zoals voorgeschreven door de fabrikant en beschreven in het instructieboek, zijn uitgevoerd en gecertificeerd door degene die de werkzaamheden heeft verricht.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †