Ford start productie Streetscooter Work XL

Ford is in Keulen gestart met de productie van de Work XL, de elektrische versie van de Streetscooter bedrijfswagen die speciaal wordt gemaakt voor Deutsche Post.

“De productie van de Streetscooter Work XL in onze fabriek in Keulen is een perfecte combinatie van Ford’s ongeëvenaarde expertise op het gebied van de productie van bedrijfswagens en de kracht van Streetscooter als dynamische start-up”, zegt Jörg Beyer van Ford Europa. “Dit gezamenlijke project onderstreept dat en laat zien dat we als grote fabrikant ook kleinere productieseries kunnen afleveren.”

Specificaties

De Work XL is de grootste bedrijfswagen in het productaanbod van Streetscooter, met een laadvolume van 20 kubieke meter ruimte voor meer dan 200 pakketten en een laadvermogen tot 1275 kilogram. Ford fabriceert de bedrijfswagen met verschillende lithium-ionaccu’s en elektromotoren met maximaal 90 kW (122 pk) aan vermogen en 276 Nm aan koppel. De accucapaciteit tot 76 kWh voorziet de Work XL van een maximale actieradius van 200 kilometer. Vergeleken met dieselmodellen biedt elke elektrische bedrijfswagen een reductie in CO2-uitstoot van 5 ton per jaar en een brandstofbesparing van 1900 liter.

Elektromobiliteit

Deutsche Post DHL gebruikt de Work XL ter ondersteuning van de koeriersdiensten in Duitse steden. De elektrische bedrijfswagen komt in de toekomst mogelijk ook beschikbaar voor andere klanten. “We hebben in Ford de ideale partner gevonden die onze flexibele en klantgerichte manier van produceren begrijpt. Samen promoten we elektromobiliteit in Duitsland en maken we de koeriersdiensten in Duitse binnensteden milieuvriendelijker en stiller. Met de nieuwe Work XL Streetscooter hebben we nu de perfecte e-bedrijfswagen voor het bezorgen van pakketten in stedelijke gebieden, waar in de toekomst ook andere transportbedrijven van kunnen profiteren”, aldus Achim Kampker, oprichter van Streetscooter.

Elektrische aandrijving

Voor Ford worden elektrische aandrijvingen sowieso belangrijk in het Europese productaanbod. Het bedrijf investeert 9,5 miljard euro in de ontwikkeling van geëlektrificeerde modellen en is van plan wereldwijd zestien volledig elektrische modellen aan te bieden in het portfolio dat in 2022 uit veertig geëlektrificeerde modellen zal bestaan.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters