Hedin breidt uit naar Oost-Europa

Met de overname van de Motor-Car Group breidt de van oorsprong Zweedse dealergroep Hedin Mobility uit met zeventien dealerbedrijven in Slowakije, Hongarije en Tsjechië. Hedin neemt deze activiteiten over van de Oostenrijkse Wiesenthal Autohandels AG.

De Motor-Car Group vertegenwoordigt vijftien merken, waarbij de nadruk ligt op Mercedes-Benz en Kia, maar waar ook Hyundai, Volvo, Citroën, Opel, Fiat, Honda, Alfa Romeo, Jeep en MAN toe behoren. Behalve met dealeractiviteiten is Motor-Car ook actief met aftersales in een aantal belangrijke steden in voornoemde landen. In 2021 had Motor-Car 1100 medewerkers in dienst en verkocht het tienduizend voertuigen, wat resulteerde in een omzet van ongeveer 455 miljoen euro.

Synergie

“We zijn blij met de toevoeging van Motor-Car aan de Hedin Mobility Group. De uitbreiding van onze groep naar Centraal- en Oost-Europa zal belangrijke commerciële synergiën en marktkansen bieden. Daarnaast zien we ernaar uit om Hyundai en MAN te kunnen toevoegen aan ons immer groeiende merkenportfolio”, aldus Anders Hedin, eigenaar en ceo van de Hedin Mobility Group.

De overname wacht nog op de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 worden afgerond.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.