Kalashnikov introduceert elektrische auto

De Russische fabrikant Kalashnikov, bekend van het aanvalswapen AK-47, heeft afgelopen week op de militaire vakbeurs Armia 2018 in Moskou zijn jongste product getoond. Geen geweer, maar een volledig elektrische auto voor het gewone volk. De auto moet bijdragen aan een schoner milieu, vooral in de grotere steden.

Uiteraard is het opvallend dat een wapenfabrikant deze stap zet. Het wordt al beter verklaarbaar als we beseffen dat Kalashnikov geld heeft, een hoge naamsbekendheid bij de doelgroep, productiefaciliteiten en de steun van de overheid.

Prototype

Onder de naam CV-1 werd het retro zeventiger jaren prototype onthuld. De basis daarvan wordt namelijk gevormd door het vroegere Russische automodel Isch, die als Isch 21252 in 1973 voor het eerst van de productieband liep. Om kopers te vinden zal het design wel aan de huidige tijd moeten worden aangepast. Het gaat in ieder geval om een auto met batterijen, geen brandstofcel.

Tesla

Op de persconferentie werd door sommigen betwijfeld of de wapenfabrikant in staat zal blijken de elektrische auto daadwerkelijk te produceren. Maar een woordvoerder stelde dat men voldoende knowhow had verzameld over de technologie van Tesla. Die is voor de gemiddelde Rus onbetaalbaar, vandaar deze Isch-achtige elektrische auto voor het volk.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1699 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen