Krachtenbundeling inspectie voertuigen

Macadam Nederland neemt per 15 april de inspectie-activiteiten van Carcollect over. De transactie maakt deel uit van de internationale strategische samenwerking en past in de focus van beide partijen op hun kernactiviteiten.

Door de overname van de inspectiedienst van Carcollect behaalt Macadam ruimschoots zijn doelstelling van 100.000 te inspecteren voertuigen in Nederland op jaarbasis. Over de overnamesom worden geen mededelingen gedaan.

Remarketing

Carcollect is de laatste jaren snel gegroeid door het remarketingproces voor haar klanten te verbeteren. De dienstverlener zegt onafhankelijk en transparant te opereren en geen verborgen kosten of opslagpercentages te rekenen. Macadam voert inspectieprocessen uit  voor verschillende automotive doelgroepen, waaronder vooral de internationaal opererende leasemaatschappijen. De overname zorgt volgens Robin van den Berg, directeur van Carcollect, dat beide partijen onafhankelijk kunnen blijven opereren. Wel zijn er veel synergievoordelen te behalen. Voor de klanten die zowel gebruik maakten van de inspectie-activiteiten als het handelsplatform van Carcollect verandert niets: Macadam neemt het team inspecteurs over.

Perfecte match

Macadam Europe staat onder leiding van ceo Bertrand Donck en is inmiddels in twaalf Europese landen actief (Carcollect in zes). Door de samenwerking zal verdere groei in eerste instantie worden gezocht in het nieuwe gecombineerde werkgebied. Vlnr: Gerhard Prent (Macadam), Robin van den Berg (Carcollect) en Marcel van Driel (Macadam).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †