Laagdrempelig festival moet auto-ondernemer in beweging brengen

Zeven van de tien autobedrijven laten zich volgens Johan Lammers onvoldoende informeren over toekomstgerichte vraagstukken. Om deze groep laagdrempelig te informeren en inspireren, organiseert hij het eerste Automotive Inspiratie Festival, compleet met foodtrucks. “Geen pakken en stropdassen, maar casual.”

“De vraag is: hoe kan ik als autobedrijf in 2025 nog geld verdienen? Hoe speel ik in op alle veranderingen en vernieuwingen?”, zegt Johan Lammers van Lammers Support Group, die het initiatief heeft genomen voor dit inspiratiefestival met ondersteuning van tien partners. “Wij willen door laagdrempeligheid proberen een grotere groep aan te spreken die zelden of nooit naar congressen en evenementen gaat.” automotive-festival-foodtruck

Het nieuwe buskruit

De missie is volgens de organisatie om de ondernemers voor te bereiden op een succesvolle toekomst. “We hebben sprekers weten te strikken zoals Victor Neyndorff, die expert is op het gebied van experience marketing. Waar zitten onze klanten nu echt op te wachten? Hoe maak je nu echt het verschil? Weten en doen! Verder hebben we Cor Molenaar, retailprofessor. Platforms zijn het nieuwe buskruit van deze tijd, de auto wordt de Airbnb hotelkamer en de nieuwe spotify-luisterplek, maar hoe speel ik daar dan op in? Ynzo van Zanten van Tony Chocolonely legt uit hoe sexy en duurzaam samen kunnen gaan.” Paul de Vries en Johan Lammers geven tips en tricks vanuit de Nada Convention in Las Vegas over ‘Mobility As a Service’. Maar ook: hoe efficiënt zijn verkopers en welke kansen liggen daar nog?”

Charity Mobility Challenge

“Wat ook uniek is, is dat we tijdens deze dag een Charity Mobility Challenge organiseren met EV’s (elektrische- en waterstofauto’s). Verkopers van autobedrijven en studenten van Aventus gaan ‘van 6 tot 6’ (12 uur dus) rijden met deze auto’s om zelf te ervaren hoe je in deze tijd zo veel mogelijk milieuvriendelijke kilometers maakt. Per kilometer laten de bestuurders zich sponsoren om zo geld op te halen voor Stichting Present Apeldoorn, die een mooi project heeft gevonden om kinderkamers op te knappen in de armste gezinnen.” > > Het eerste Automotive Inspiratie Festival wordt gehouden op 5 juni. Klik op de link voor meer informatie en aanmelden.