Meer aftersalesfocus Mitsubishi Motors Europe

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) heeft zijn ambities verhoogd voor een van ’s werelds meest competitieve automarkten: die van Europa. Daartoe zet MMC een volledige sales & marketing-organisatie in Europa op. Daarmee breidt MMC zijn huidige activiteiten in Europa – aftersales, parts en logistics – verder uit.

De nieuwe organisatie wordt gevestigd in Nederland, op twee verschillende locaties waar het merk al actief is. In Amstelveen wordt het kantoor voor de President & CEO gevestigd, net als de uitgebreide sales & marketing-activiteiten en de juridische en PR-afdelingen. In het Zuid-Limburgse Born, waar ook het 55.000 m² grote European Part Center staat, worden de afdelingen aftersales, finance & controlling, human resources en IT gevestigd.

Nieuw team

Onder leiding van president & CEO Bernard Loire gaat een nieuw executive management-team aan de slag. Dat bestaat uit verkoopdirecteur Frank Krol, marketingdirecteur Alex Thomas en aftersalesdirecteur Ganesh Jawahar. Gezien de nieuwe rol van Krol is er een directieuitbreiding te melden bij Mitsubishi Motor Sales Nederland. Evert van der Wal krijgt er de functie van operationeel directeur. Dit is een nieuwe functie en aanvullend op de zittende directie. De huidige algemeen directeur Frank Krol blijft namelijk ook aan MMSN verbonden.

Ervaring

Evert van der Wal werkte eerder bij onder meer Renault Nederland, RCI-Bank en tot voor kort bij FCA Nederland. Over deze nieuwe uitdaging zegt Van der Wal: “Na ervaring met een Frans en een Italiaans merk nu dan een Japans merk. En ook is de dynamiek van de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi is natuurlijk interessant.” De komende tijd zal Van der Wal de Nederlandse Mitsubishi-dealers bezoeken en zich verdiepen in de wereld van Mitsubishi Motors. Foto: Frank Krol (links) en Evert van der Wal