‘Mensen zien je bedrijf’

Het autobedrijf van Jacques Beijer is er niet alleen voor onderhoud en reparatie. Er zit een fietsenwinkel bij, autoverhuur en je kunt er je auto wassen. In december 2020 werd de wasstraat vernieuwd.

Jacques Beijer is op deze vrijdagmiddag druk, druk, druk. Het is ook niet niks wat hij te bieden heeft, maar laten we ons focussen op de wasstraat. Een must voor het autobedrijf? “Ja, absoluut. Ik verkoop zo’n drie-, vierhonderd occasions per jaar. Die moeten er allemaal piekfijn uitzien. Daarnaast krijgen alle auto’s die hier voor een grote beurt komen ook een wasbeurt. Na elke bandenwissel krijgen de klanten de auto gewassen mee. En dan heb je nog de gewone wasklanten. Ik was honderd auto’s per dag. Na de sneeuw van laatst waren dat er minstens honderdvijftig. Op zaterdag staan ze hier in de rij.”

Met een doorrijhoogte van 2,70 meter zijn ook busjes welkom in de wasstraat van Garage Beijer.

Uithangbord

“Klanten zien je bedrijf. Ze zien een autootje staan. In het bedrijf zit ook een fietsenwinkel. Die heb ik verhuurd. Dus klanten nemen ook eens een binnenbandje mee, of ze kopen een nieuwe fiets. Van het een komt het ander. Dan is zo’n wasmachine ideaal. Daarom ben ik ook actief met abonnementen: dertien wasbeurten voor de prijs van tien. Als ze hier wat vaker komen, hoop je dat ze terugkomen, voor een apk, een occasion, of wat dan ook. Je bouwt ook een band op met je klanten, je maakt eens een praatje. Dat helpt allemaal mee.”

Daarnaast kunnen klanten bij Garage Beijer terecht voor autoverhuur, via Autohopper. “Dat is ook top! Met de mensen van Autohopper had ik direct een klik. Ik was hun derde franchisenemer en ik heb het vanaf het begin goed met ze kunnen vinden. We doen het met zijn allen. Het is geen kwestie van wij en zij. Ik heb nu zo’n 25 personenwagens en 4 busjes. Plus nog twaalf bakwagens, maar die zijn van mijzelf. Het voordeel van Autohopper is dat je die auto’s maar voor een jaar hebt staan. Dat is ook mijn geluk geweest, want in het begin van de coronacrisis had ik er zo’n veertig, vijftig staan. Doordat de vraag steeg, kon ik er redelijk wat verhuren zodat ik het toch nog rendabel kon houden.”


Bij de nieuwe wasstraat is ook aan het milieu gedacht. Al het water wordt hergebruikt via een speciaal hiervoor geïnstalleerde waterrecyclingpomp. Het gerecyclede water wordt gebruikt voor het reinigen van de onderzijde van auto of bus.


Voor het autobedrijf moet Jacques Beijer er niet aan denken om zich bij een formule aan te sluiten. “Nooit! Ik blijf baas in eigen tent. Ik heb een prachtig pand en ik doe het werk omdat ik het leuk vind, anders hou ik ermee op. Dus ik ben blij dat ik daar vanaf ben.” 

Rolls Royce

Jacques Beijer is een trouwe klant van Washtec. “Ik heb altijd Wesumat gehad. In 2000 zijn zij gefuseerd met Washtec, sindsdien heb ik altijd Washtec gehad. Deze heb ik onlangs gekocht. Ik heb daarvoor heel veel huiswerk gedaan, bij veel andere leveranciers gekeken. Die zijn stukken goedkoper, of hebben hele mooie praatjes, maar dit is gewoon de Rolls Royce onder de wasinstallaties, zo simpel is het.” 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2636 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *