Motorcheckup standaard bij Indewal

Indewal Auto’s neemt Motorcheckup standaard op in zijn inspectierapport voor tweedehands personenwagens. De teststrook moet de kandidaat-koper (nog) meer transparantie bieden.

Aan de hand van een oliedruppel blijkt binnen enkele minuten in welke staat de olie verkeert. Ook de aanwezigheid van vervuiling, condens, water, koelvloeistof of brandstof wordt getoond.

Transparantie

Op jaarbasis verhandelt de remarketingspecialist zo’n tienduizend voertuigen, voornamelijk afkomstig uit lease en verhuur. Ze worden sinds kort als vast onderdeel gecontroleerd met behulp van Motorcheckup. “We willen kopers op alle fronten transparantie bieden, ook wat de onzichtbare kanten van het voertuig betreft”, zegt Indewal-marketingmanager Mark de Witte. Een foto van de gebruikte teststrook inclusief toelichting op de uitslag maakt deel uit van het digitaal TüV-voertuigrapport. Met de informatie over de motorische conditie kan de potentiële koper kosten besparen of besluiten de servicebeurt op een later moment uit te voeren, zegt Motorcheckup-leverancier Marc Nederveen.

Onderscheidend

Volgens De Witte is Indewal met de nieuwe extra voertuiginformatie onderscheidend in de markt. Motorcheckup wordt weliswaar ook door individuele autobedrijven toegepast, maar bestond op de zakelijke markt nog niet op deze schaal en als structureel onderdeel van de voertuiginformatie.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †