Nieuw verkoopmodel Volkswagen in 2020

Volkswagen gaat zijn verkoopmodel fundamenteel wijzigen. Het nieuwe verkoopmodel wordt in Europa in april 2020 geïntroduceerd.

Tijdens een presentatie in Berlijn ontvouwde Volkswagen zijn visie op de verkoop van nieuwe auto’s. De veranderingen treffen in eerste instantie de 5400 dealers en servicepartners, alsook de 54.000 mensen die er werken.

24/7

Doel van het nieuwe verkoopmodel is de eigenaren van een Volkswagen 24 uur per dag ondersteuning te kunnen bieden die veel verder gaat dan de huidige autoverkoop. Het kopen van een nieuwe auto wordt ook een totaal andere ervaring, belooft Volkswagen. Online verkopen zullen flink toenemen en directe verkoop zal mogelijk worden. Vijf nieuwe vormen van verkoop en onderhoud, zoals stadsshowrooms en pop-up stores, worden aan het bestaande model toegevoegd. Tegelijkertijd wordt de hele verkooporganisatie flexibeler en efficiënter.

Veranderingen

“Dit is de juiste stap op het juiste moment”, zegt Jürgen Stackman, lid van de Raad van Bestuur van de afdeling Verkoop van Volkswagen. “We hebben gekozen voor deze nieuwe benadering omdat de manier van zakendoen in een adembenemend tempo aan het veranderen is, met veranderende klantenverwachtingen en nieuwe toetreders.”

Connected

Het nieuwe verkoopmodel wordt aangejaagd door de verdergaande vorm van digitalisatie en de connectiviteit van de Volkswagens. Die zal bovendien een nieuwe fase ingaan met de introductie van de volledig connected elektrische voertuigen in 2020. Vanaf dan staan Volkswagen-rijders met hun persoonlijke ID-nummer centraal in een volledig mobiliteitsnetwerk. “Op deze manier kunnen we leren wat de behoeften van onze klanten zijn en zullen we in staat zijn om optimale, op de klant afgestemde diensten aan te bieden, uniek voor iedere individuele klant”, aldus Stackman.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters