Omzet Istobal stijgt 13,4 procent in 2021

De Spaanse leverancier van carwashinstallaties Istobal heeft in 2021 een omzet gedraaid van 145,7 miljoen euro, een stijging van 13,4 procent ten opzichte van 2020. Nog beter is de winst voor aftrek van kosten; die steeg met 61,2 procent tot 14,4 miljoen euro.

Uit deze cijfers blijkt dat Istobal, maar ook de carwashbranche als geheel, zich heeft hersteld van de coronacrisis en terug is op het niveau van 2019.

Internationaal

Opgericht in 1950 in Valencia heeft Istobal zijn business inmiddels uitgebreid naar Frankrijk, Italië, de VS, het VK en Denemarken, die ook in die volgorde belangrijke exportlanden zijn geworden voor de producten van Istobla. In Nederland wordt Istobal vertegenwoordigd door Eenzet Carwash. 75 procent van de omzet van Istobal wordt momenteel buiten Spanje gerealiseerd. Vooral in de VS (43 procent omzetstijging) en Brazilië (33 procent omzetstijging) worden stappen gemaakt. In Europa groeide de omzet in Italië, Zweden en Oostenrijk met meer dan 20 procent.

Digitaal

Net als voor autobedrijven is de digitale transformatie ook in de carwash gaande en is het voor Istobal topprioriteit. Istobal streeft naar een data gestuurde bedrijfscultuur op alle niveaus. Op het gebied van duurzaamheid stelt het bedrijf door te willen gaan met de ontwikkeling van nieuwe oplossingen die het verbruik van water, energie en chemicaliën vermindert.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3518 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.