Partspoint lanceert Autovakmeester

Partspoint lanceerde op 21 juni in een volgepakt Bovaghuis een nieuwe garageformule: Autovakmeester. Van een directe opvolger van de bestaande en internationaal opererende formule AD Autobedrijf is geen sprake. Dit najaar krijgt de formule een publieksdebuut en volgend jaar zal de verdere uitrol plaatsvinden.

De formule Autovakmeester gaat zich richten op de wat meer ‘down-to-earth’ automobilist, die in de eigen buurt een betrouwbare en vakkundige garagist zoekt bij wie de auto altijd in goede handen is. Een garage zonder poespas en opsmuk; gewoon een ‘goede tent van een goede vent, die men in de buurt allemaal kent’. Dat met Autovakmeester de associatie gemaakt wordt van een opvolger voor AD Autobedrijf heeft alles te maken met de eerdere overname van AD Benelux door Partspoint. De formule AD Autobedrijf is echter een internationaal opererende en zal op dat niveau gehandhaafd blijven.

Minder softe franchise

Ruim 150 garagisten en grossiers hoorden in Bunnik de ambitieuze plannen van Cor Baltus en formulemanager Ton Sieljes aan. Sieljes: “Wat goed was bij AD Autobedrijf, behouden we. En wat beter moet, wordt beter. We blijven soft-franchise, maar wel minder soft. Daar tegenover zetten we een aanbod waarmee ik de concurrentie met elke andere formule aandurf. Onze deelnemers behouden hun gekoesterde vrijheid en blijven baas in eigen huis. Wij bieden hen uiteraard inkoopvoordeel en wij helpen hen de keiharde claim van 24 maanden garantie op onderdelen en arbeid waar te maken. We helpen ze met Tech360, private lease, Europese pechhulp, een eigen website met reviewtool en marketingcampagnes. En we bieden hen een netwerk van vakbroeders, onderschat dat aspect vooral ook niet.”

Inschrijvingen

Partspoint spreekt met de nieuwe formule nu al een grote groep garagebedrijven aan, zo bleek uit het enthousiasme en de reacties vanuit het publiek tijdens de lancering. Op de ‘geboorte-avond’ zelf schreven een groot aantal garagebedrijven zich in. Merel Boelens, retail-marketingmanager bij Partspoint, is verrast door het succes: “Natuurlijk hebben we veel voorwerk gedaan en wat we doen, klopt gewoon van alle kanten. Maar dat men gelijk ter plekke inschrijft, dat hadden wij ook niet verwacht. Ook de dag erna stroomden via autovakmeester.nl de aanmeldingen binnen. Van voormalige AD Autobedrijven, maar ook vanuit hoeken die we niet hadden zien aankomen.”

Marco Groen

Garagehouder Marco Groen uit Dirkshorn maakte de overstap al van AD Autobedrijf naar Autovakmeester. “Wat zeker meespeelt, is dat Partspoint er nu achter staat. En daarachter weer het sterke Autobinck. We hebben vandaag mogen horen hoe ze investeren in logistiek, maar ook in allerlei smart-mobility-oplossingen. Dat lijkt allemaal een ver-van-mijn-bed-show nu, maar iedereen hier in de zaal weet dat het allemaal sneller komt dan je zou verwachten. En alleen red je het niet. Daarom was ik al AD Autobedrijf en daarom ben ik vanaf vandaag Autovakmeester. We gaan wat mij betreft met Noord-Holland in één keer om, binnen een week en liever vandaag dan morgen!”