Polestar ontwikkelt klimaatneutrale auto

Fabrikant van volledig elektrische auto’s Polestar heeft met leveranciers van onder meer metalen, veiligheidssystemen, aandrijfsystemen en elektronica een intentieverklaring getekend om een werkelijk klimaatneutrale auto te ontwikkelen.

De verklaring is mede ondertekend door SSAB, Hydro, ZF, ZKW en Autoliv. Met deze sectorbrede aanpak wil Polestar in alle aandachtsgebieden de CO2-voetafdruk verder verkleinen.

Leveranciers

De Zweedse metaalproducent SSAB wil met Polestar samenwerken aan het ontwikkelen van fossievrij staal. De Noorse aluminiumproducent Hydro doet hetzelfde op het gebied van de aluminiumproductie en toeleverancier ZF wil samen met Polestar onderzoeken hoe hun innovaties op het gebied van elektrische aandrijflijnen en algemene systemen kunnen bijdragen aan het elimineren van de CO2-uitstoot en het besparen van hulpbronnen.

Autoliv is bekend om zijn veiligheidssystemen en wil met Polestar onderzoeken hoe systemen zoals airbags en veiligheidsgordels emissievrij kunnen worden geproduceerd. ZKW is fabrikant van verlichtingssystemen en richt zich met Polestar op de ontwikekling van klimaatneutrale elektrische controlesystemen en bedrading.

2030

“Ons Polestar 0-project is geen solomissie en we zijn dan ook erg verheugd dat al meerdere grote partners, stuk voor stuk leiders binnen hun sector, zich hebben aangesloten. Niet alleen innovatie maar vooral ook samenwerking is van groot belang om de klimaatcrisis aan te pakken”, zegt Thomas Ingenlath, ceo van Polestar.

Polestar roept andere partijen dan ook op zich aan te sluiten bij het project. Het doel is om tegen 2030 een werkelijk klimaatneutrale auto te kunnen bouwen door emissies uit de toeleveringsketen te elimineren en de manier waarop auto’s worden gemaakt te veranderen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.