Porsche Taycan krijgt Conti’s

Continental heeft van Porsche de goedkeuring gekregen voor de eerste montage van PremiumContact 6-zomerbanden en WinterContact TS 860 S-winterbanden op de volledig elektrische Taycan. Beide banden hebben een XL-markering (Extra Load), voor verhoogde belasting. 

“Bij elektromobiliteit spelen de laagst mogelijke rolweerstand, lage geluidsemissies en een hoog draagvermogen van de band een belangrijke rol. Bij de originele uitrusting wordt natuurlijk ook veel belang gehecht aan de rijeigenschappen van de band, omdat die een grote invloed hebben op het rijgedrag van het voertuig”, zegt Holger Lange, hoofd bandenontwikkeling voor de eerste uitrusting van Continental.

“De Porsche Taycan is een goed voorbeeld van high-performance elektrische voertuigen met een hoog rijplezier. In deze voertuigen staan veiligheidsrelevante eigenschappen bij hoge snelheden en een perfecte afstemming van de band op het voertuig centraal bij het bandenontwerp.”

Maten

De PremiumContact 6 is voor de Porsche Taycan beschikbaar in twee maten: 225/55 R 19 XL en 275/45 R 19 XL. De WinterContact TS 860 S is beschikbaar in de maten 225/55 R 19 XL en 275/45 R 19 XL.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *