Ralf Brandstätter nieuwe ceo Volkswagen

De Volkswagen Groep heeft voormalig coo Ralf Brandstätter met ingang van 1 juli 2020 benoemd tot ceo van het merk Volkswagen. Herbert Diess, ceo van het merk Volkswagen én de Volkswagen groep, kan zich daardoor volledig focussen op zijn rol als ceo van de groep. Binnen de raad van bestuur van de groep blijft Diess overkoepelend verantwoordelijk voor Volkswagen personenauto’s en de volumemerken van de groep.

“Ralf Brandstätter is één van de meest ervaren managers van onze onderneming. De afgelopen twee jaar leidde hij Volkswagen al op succesvolle wijze als coo en speelde hij een belangrijke rol in de transformatie van het merk”, verklaart Herbert Diess. “Ik ben daarom verheugd dat Ralf Brandstätter het merk als ceo verder gaat ontwikkelen, in lijn met de verstrekkende strategische besluiten van de laatste jaren.”

Elektro-offensief

Volkswagen staat aan de vooravond van een transformatie van het modellengamma. Het wil nu op grote schaal elektrische mobiliteit gaan promoten. Dat moet leiden tot 1,5 miljoen verkochte elektrische Volkswagens in 2025.

Digitalisering

Naast elektrificatie zet het merk de komende jaren in op digitalisering. “Voor Volkswagen is de koers voor de toekomst uitgestippeld. Op basis van de Transform 2025+ strategie ontwikkelt ons merk zich tot één van de meest toonaangevende leveranciers van CO2-neutrale mobiliteit en zijn we op weg om uit te groeien tot een digitale technologie-onderneming”, licht Ralf Brandstätter toe. 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2386 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *