Registraties EU +0,1 procent in 2018

Voor de vierde maand op rij zijn de registraties van nieuwe personenwagens in de EU gedaald. December 2018 kwam uit op -8,4 procent. De trend werd in september gezet, toen de WLTP werd ingevoerd. Met uitzondering van Italië (+2,0 procent) daalde de vraag in alle grote EU-markten.

Met een totaal van bijna 15,2 miljoen registraties bleef het niveau over heel 2018 stabiel in vergelijking tot 2017. Als gevolg van de daling in de laatste vier maanden kwam 2018 uit op een schrale +0,1 procent ten opzichte van 2017. Ondanks deze bescheiden winst is het al het vijfde opeenvolgende jaar dat het aantal registraties in de EU stijgt. Een en ander blijkt uit de jongste cijfers van koepelorganisatie Acea.

Nederland

In Nederland steeg het niveau aan registraties geheel tegen de trend in in december met 15,3 procent ten opzichte van december 2017. Over heel 2018 noteert Acea voor Nederland een plus van 7,1 procent.

Centraal-Europa

De vraag naar nieuwe personenwagens kwam vooral uit Centraal-Europese landen, waar het niveau van registraties steeg met 8,0 procent. De vijf grootste markten lieten een divers beeld zien, met groei in Spanje (+7,0 procent) en Frankrijk (+3,0 procent), een lichte daling in Duitsland (-0,2 procent) en een forse daling in Italië (-3,1 procent) en het Verenigd Koninkrijk (-6,8 procent).

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3056 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters