Rick Verkuyl leidt eBay Automotive Benelux

Rick Verkuyl is de nieuwe ‘Head of Automotive & Consumer business’ van eBay Classifieds Group Benelux. In zijn nieuwe positief voegt hij alle automotive activiteiten samen van zowel 2dehands/2ememain.be als Marktplaats.

rick-verkuylDaarmee is hij verantwoordelijk voor het grootste online automotive platform van Nederland en de hardst groeiende online automotive business van België. Verkuyl volgt Hadewych Corstens op. Zij is sinds begin oktober in de VS actief als Chief Operating Officer bij eBay US Vehicles, dat zich volledig richt op de autocategorieën van eBay.

Succesformules

Rick Verkuyl heeft ruim vijftien jaar branche-ervaring, zowel op fabrikant-, importeur- als dealerniveau. “Met onze Belgische en Nederlandse platforms dragen wij sterk bij aan succesvol handelen van consumenten en professionele gebruikers. Door de automotive teams van beide landen samen te brengen, kunnen we succesformules eenvoudiger in beide markten uitrollen.”

2dehands/2ememain.be

In 2012 startte Verkuyl bij Marktplaats. Na de acquisitie van 2dehands/2ememain.be door eBay zette hij het Belgische automotive team op. In zijn laatste rol was hij verantwoordelijk voor de hele zakelijke markt in België, inclusief de publishingactiviteiten. Verkuyl is toegetreden tot het Benelux managementteam van de nieuwe general manager, Annemarie Buitelaar. Marktplaats noemt zich het grootste autohandelsplatform van Nederland, met doorlopend ruim 200.000 aangeboden auto’s en maandelijks meer dan 2,7 miljoen kandidaat-kopers.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †