Shell-pilot brandstof aan huis bezorgen

Onder de naam Tap Up is Shell deze week in Rotterdam een proef begonnen om benzine (euro 95) en diesel af te leveren aan huis, op kantoor of elders. Voor het gemak en de tijdbesparing betalen de afnemers per tankbeurt 3,95 euro extra. De literprijs is een mix van Shell-stations en concurrenten in de buurt.

shell-tapupAflevering gebeurt met een elektrisch voertuig, dat speciaal voor dit doel is ontwikkeld en brandstoftanks heeft om zo’n tien personenauto’s mee te vullen. Het personeel is volgens Shell uitgebreid getraind, om geen concessies te doen aan veiligheid. Ook aan het milieu is gedacht, middels een losse mat die gemorste brandstof opvangt.

Creditcard

Gebruikers van de service melden per app hun bestelling, kenteken en tijdstip (13.00 – 20.00 uur). Langs dezelfde route arriveert de rekening, te voldoen via creditcard of automatische incasso (geen tankpas). De brandstoftank wordt vooralsnog altijd geheel gevuld; een bepaald aantal liters afnemen kan (nog) niet. Gezien hun tankgrootte zijn trucks uitgesloten van de Shell-pilot. De duur van de proefperiode is nog onbekend; bij gebleken succes is uitrol naar andere grote steden waarschijnlijk. Landelijke gebieden blijven, gezien hun dunbevolktheid, aan de zijlijn.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †