Showroom als expositieruimte

Een deel van de showroom van Autobedrijf Nooteboom in Nootdorp is ingericht als expositieruimte. Tot en met 29 april zijn hier zo’n dertig foto’s te zien van fotografe Saskia Koot.

Al jaren stelt directeur Henk van Wijk een deel van zijn showroom ter beschikking voor culturele doeleinden. “In het najaar hebben we altijd een expositie waar klanten uit de omgeving één werk van zichzelf mogen ophangen. Meestal gaat het om schilderijen. De prijswinnaars van deze expositie mogen vervolgens een eigen expositie inrichten. Dit jaar was dat van een fotografe.”

Meer bezoekers

Gevraagd of het de bedoeling is om met de expositie meer bezoekers naar de showroom te krijgen, antwoordt Henk van Wijk ontkennend. “Nee, hoor. Het is bedoeld om een culturele impuls te geven. Ik heb echt geen ambities om hierdoor meer klanten te krijgen. Of het dat gewenste effect heeft, is ook helemaal niet te meten.” Die houding viel ook fotografe Saskia Koot op. “Ik vond het zo leuk van hen dat ze dit echt doen om gewoon leuke dingen te organiseren in het bedrijf. ”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters