Stern neemt vijf Citroën-dealers over van Wensink

Dealergroep Stern, onderdeel van Hedin Automotive, is met Wensink de overname overeengekomen van vijf Citroën- en DS-dealerschappen in Noord-Nederland, waaronder Groningen. De bedrijven zijn samen goed voor 38 miljoen euro omzet.

Citroën is een nieuw merk in het portfolio van Stern. Bovendien zal Stern Citroën toevoegen aan zijn bestaande dealerbedrijven in Assen, Hoogeveen en Emmen, waar het merk zal worden gecombineerd met andere merken van Stellantis.

“We zijn blij een overeenkomst te hebben bereikt voor deze overname. De noordelijke tak is een waardevolle toevoeging aan ons netwerk en we verwelkomen Citroën en DS van harte in ons portfolio. Wensink heeft een goede marktpositie gecreëerd in de regio en samen met alle werknemers (zo’n dertig in getal, red.) zullen we doorgaan deze uit te breiden”, aldus Henk van der Kwast, ceo van Hedin Automotive.

Strategisch

Anders Hedin, eigenaar en ceo van de Hedin Mobility Group, voegt hieraan toe: “Met de overname van de dealerschappen van Wensink krijgen we toegang tot een markt met een grote potentie in het noorden van Nederland, die van strategisch belang is voor onze vertegenwoordiging van Stellantis in de regio.

De overname is op voorwaarde van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en wordt begin juli verwacht te zullen worden geëffectueerd.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.