Stern verkoopt Renault-vestigingen Amsterdam

De Stern Groep maakt bekend dat het per 30 september 2018 de twee Renault-vestigingen in Amsterdam verkoopt aan Renault-dealer Nieuwendijk. Tevens zal het twee dealervestigingen van Vireo Auto (Jeep, Alfa Romeo en Fiat) afstoten.

Het gaat om de twee Renault-vestigingen van Arend Auto in Amsterdam. De verkoop geschiedt op verzoek van Renault Nederland, dat het netwerk verder wil concentreren. Ook Stern is, volgens het strategisch plan Fast Forward, uit op het verminderen van het aantal dealervestigingen. Autobedrijf Nieuwendijk is dealer van Renault, Dacia en Nissan, met vestigingen in Amstelveen, Uithoorn, Hoofddorp, Hillegom en Lijnden.

Arend Auto

Arend Auto blijft in Noord-Holland aanwezig met Renault-dealerschappen in Zaandam en Purmerend. Daarnaast is Arend Auto een gekende Renalt-dealer in oostelijk Noord-Brabant, met vestigingen in Eindhoven, Den Bosch, Veghel, Valkenswaard, Oss, Oisterwijk en Goirle. Ook daar zal niet alles bij het oude blijven. Eind 2018 verhuist de vestiging in Oisterwijk naar een  nieuwbouwpand in Tilburg. Hier zal te zijner tijd ook de vestiging in Goirle in opgaan. Voor de Renault-vestigingen in Oss en in Den Bosch zal in 2019 nieuwbouw worden gerealiseerd. De nieuwbouwpanden in Tilburg, Oss en in Den Bosch worden gehuurd. Het eigen pand in Den Bosch wordt verkocht. Stern rekent erop dat hierna de kosten voor huisvesting van Arend Auto lager zijn dan nu het geval is.

Vireo Auto

Tegelijk maakt Stern bekend dat het twee vestigingen van Vireo Auto, dealer van Jeep, Alfa Romeo en Fiat, zal afstoten. De activiteiten van de vestiging in Haarlem zullen worden overgedragen aan een collega-dealer in dat gebied. De vestiging in Alkmaar gaat nog dit jaar dicht. De activiteiten zullen worden samengevoegd met die in Purmerend. Ook die vestiging in Purmerend zal op termijn zijn deuren sluiten. Daarvoor is nog geen termijn bekend. De merken van Fiat Chrysler Automobiles zijn jarenlang verliesgevend geweest voor Stern. Met de herschikking verwacht Stern dat ook deze merken zullen bijdragen aan een positief resultaat.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3056 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters