T&E: Alleen Volvo en VW op schema met elektrisch rijden

Volvo en Volkswagen zijn de enige grote autofabrikanten die op het schema liggen van de Europese doelstelling dat er in 2030 alleen nog volledig elektrische auto’s mogen worden verkocht.

Dat concludeert Transport & Environment (T&E) in een nieuwe studie naar de tien grootste Europese autofabrikanten. Zowel Volkswagen als Volvo hebben volgens T&E agressieve en geloofwaardige strategieën. Andere autofabrikanten, zoals Ford, hebben zichzelf een ambitieus uitfaseringsdoel gesteld, maar ontberen een plan dat ze tot dat doel kan brengen.

Stellantis, Daimler, BMW, Jaguar Land Rover en Toyota scoren het slechtst, met lage verkopen van batterij elektrische auto’s, geen ambitieus uitfaseringsdoelstelling, geen duidelijke industriële strategie en een te grote afhankelijkheid van hybride voertuigen, zoals in het geval van BMW, Daimler en Toyota.

Gefaald

Namens T&E zegt Julia Poliscanova: “Autofabrikanten doen hun uiterste best om hun groene geloofwaardigheid te tonen, maar de werkelijkheid is dat de meeste mijlenver verwijderd zijn van waar ze moeten zijn. Zelfs degene die ambitieus zijn, hebben geen geschikte strategie om daar te komen. Autofabrikanten zijn wel vaker hun beloften niet nagekomen, wie zegt dat deze keer anders zal zijn?”

Zo heeft Ford zichzelf ten doel gesteld om in 2030 alleen nog maar volledig elektrische modellen te bouwen, maar volgens T&E is de tijd daarvoor te kort en zal in 2025 nog maar 13 procent van de geproduceerde auto’s batterij elektrisch zijn. Toyota heeft niet eens een doelstelling voor 2030 en zit voor de in 2025 verwachte productie van batterij elektrische auto’s op slechts 10 procent van het totaal.

Uitfasering

Julia Poliscanova: “Het lijdt geen twijfel dat een fossielvrije, volledig elektrische toekomst mogelijk is, maar met slechts twee autofabrikanten die in de buurt komen van waar Europa naartoe wil, kunnen beleidsmakers het niet langer aan de autofabrikanten overlaten om daar te komen. Doelstellingen zullen geleidelijk scherper gesteld moeten worden zodat autofabrikanten zich niet alleen conformeren aan het uitfaseren van fossiele brandstoffen, maar dat ze ook een strategie gaan ontwikkelen om die doelstelling op tijd te bereiken.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2959 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *