Tien nieuwe franchisepartners Autohopper

In de eerste weken van dit jaar hebben zich tien nieuwe franchisepartners aangesloten bij Autohopper. Daarmee komt het netwerk van de autoverhuurformule op 113 vestigingen in Nederland.

Accountmanager Sander Wilschut (r.) overhandigt de sleutels van een bakwagen aan Harald Jansen van Autohopper Venlo.
Accountmanager Sander Wilschut (r.) overhandigt de sleutels van een bakwagen aan Harald Jansen van Autohopper Venlo.
In januari openden de deuren in Geldrop, Purmerend, Harmelen, Goirle en Venlo. Deze maand zijn Den Hoorn, Beilen, Geleen, Roden en Mijdrecht aan de beurt. Al deze vestigingen verhuren uitsluitend nieuwe auto’s, variërend van compact tot gezinswagens en verhuisbussen.

Shop in shop

Doordat Autohopper een shop-in-shop-formule is, krijgt ze volgens directeur Mark Dekker juist in kleinere verzorgingsgebieden voet aan de grond. De vestigingen worden gerund door lokale ondernemers met een onafhankelijk, dealer- of schadeherstelbedrijf. “Vertrouwen is belangrijk in onze branche. Wie kun je nu beter vertrouwen dan de garagehouder bij jou om de hoek?” Autohopper hoopt eind dit jaar zo’n 130 vestigingen te hebben en wil ook met het wagenpark groeien. Met name in Limburg en de regio Groningen/Friesland zoeken we nog partners.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †