Toyota verlengt garantie op hybride occasion

Toyota heeft de garantietermijn voor al zijn hybride Toyota Plus-occasions verlengd tot 24 maanden. Met de verlenging van de garantietermijn wil Toyota de betrouwbaarheid van zijn hybrides onderstrepen. Eerder verlengde Toyota ook al de garantietermijn voor nieuwe auto’s van drie tot vijf jaar.


In de oude situatie was de 24 maandsgarantie voorbehouden aan hybrides tot vijf jaar oud en een maximum van 170.000 kilometer. Voor hybrides van vijf tot acht jaar oud en 170.000 kilometer was de garantie twaalf maanden.

Niet-hybride occasions krijgen tot acht jaar oud krijgen nu een garantie van twaalf maanden, bij een maximum van 170.000 kilometer. In de oude situatie was dat voorbehouden aan niet-hybride occasions tot vijf jaar oud. Niet-hybrides van vijf tot acht jaar oud kregen zes maanden garantie.

Voorwaarden

De leverende dealer repareert kosteloos defecte onderdelen tijdens de looptijd van de garantie. Slijtdelen en kosten voor gewoon onderhoud zijn hiervan uitgesloten.

De verlengde dealergarantie geldt alleen voor occasions die door de leverende dealer zijn verkocht aan een particulier onder het label Toyota Plus Occasions. Ook dekt de garantie alleen de kosten als de werkzaamheden zijn uitgevoerd door de leverende Toyota-dealer, of als deze vooraf toestemming heeft gegeven om de werkzaamheden bij een andere Toyota-dealer te laten uitvoeren.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3415 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.