Uwe Hochgeschurtz nieuwe ceo Opel

Uwe Hochgeschurtz wordt met ingang van 1 september binnen Stellantis aangesteld als brand ceo van Opel. Hij is de opvolger van Michael Lohscheller, die Stellantis verlaat.

Momenteel is Uwe Hochgeschurtz ceo van Renault Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hij treedt toe tot het topmanagement van Stellantis en zal rechtstreeks rapporteren aan Carlos Tavares, ceo van Stellantis.

Hochgeschurtz startte zijn carrière in de automotive industrie in 1990 bij Ford, waarna hij in 2001 overstapte naar Volkswagen en in 2004 naar Renault. Hij studeerde business administration in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Transitie

Over de afwisseling van de wacht aan de top van Opel zei ceo Carlos Tavares: “Ik ben Michael en zijn medewerkers zeer erkentelijk voor het realiseren van een sterk, duurzaam fundament voor Opel. Deze indrukwekkende transitie plaveit de weg voor de verdere wereldwijde commerciële uitbouw van het merk. Ik ben ervan overtuigd dat Uwe dit nieuwe hoofdstuk van Opel met succes zal leiden, dankzij zijn meer dan dertig jaar commerciële ervaring in de automotive wereld. Ik wens Michael al het beste bij de volgende stap in zijn carrière.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *