Van Mossel de grootste na nieuwe overname

Met de overname van de dealergroepen Fidenco in België en Autopolis in Luxemburg (gezamenlijk vijftien vestigingen en een nieuwverkoop van zo’n 23.000 nieuwe auto’s per jaar) is Van Mossel Automotive Groep uitgegroeid tot de grootste automotive groep in de Benelux. De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit en is gepland om voor eind november dit jaar te worden afgerond.

Van Mossel Automotive Groep neemt Fidenco en Autopolis over van Alcopa, een Belgische investeringsmaatschappij. Het betreft een 100% belang in beide groepen, uitgezonderd het merk Volvo (inclusief Polestar) waarmee een joint-venture wordt gesloten.

Van Mossel nam twee jaar geleden al de dealerschappen GMAN en Bruyninx over van Alcopa. Voor Van Mossel is het de grootste overname in zijn bestaansgeschiedenis. BNP Paribas Corporate Finance trad op als bemiddelaar in deze transactie.

Multimerkendealers

Autopolis heeft twee vestigingen in Luxemburg en een verkoopvolume van zo’n 8000 auto’s per jaar. Het bedrijf vertegenwoordigt dertien merken, te weten Volvo, Opel, Hyundai, Suzuki, Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Abarth, MG, Maxus, Cadillac, Chevrolet en Corvette. De Belgische Fidenco Automotive Groep verkoopt per jaar rond 15.000 auto’s van tien merken, te weten Volvo (inclusief Polestar), Ford, Hyundai, Suzuki, Jaguar, Land Rover, MG, ISUZU en Maxus. Deze dealergroep heeft momenteel dertien vestigingen in de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant.

“De toevoeging van Autopolis en Fidenco aan ons portfolio past perfect in onze groeistrategie”, verklaart Eric Berkhof, ceo Van Mossel Automotive Groep. “De goede relatie die we hebben met Alcopa sinds de eerdere overnames stond aan de basis van deze nieuwe overeenkomst. We kijken ernaar uit om onze nieuwe klanten in België en Luxemburg te bedienen met sterke merken en onze uitgebreide dienstverlening.”

Axel Moorkens, algemeen directeur van Alcopa: “We zijn verheugd dat Van Mossel het volgende hoofdstuk van Fidenco en Autopolis gaat schrijven. Na de positieve resultaten van de integratie van GMAN en Bruyninx in Van Mossel, zijn we ervan overtuigd dat zij de meest geschikte partij zijn om de verdere en versnelde groei van Fidenco en Autopolis te realiseren. De automotive sector evolueert snel en gezien hun trackrecord is Van Mossel de juiste partner op het juiste moment.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2381 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *