VDL Nedcar gaat EV’s bouwen voor Canoo

Autofabrikant VDL Nedcar gaat in Born elektrische auto’s bouwen voor de Amerikaanse startup Canoo. Beide partijen hebben hiertoe op 16 juni een contract ondertekend, dat loopt tot 2028.

Lifestyle Vehicle heet het model dat VDL Nedcar voor Canoo gaat bouwen. Het is het eerste voertuig dat de startup in productie gaat brengen. Canoo gaat ook in Amerika een eigen, nieuwe autofabriek bouwen. “We hebben een grondige zoektocht uitgevoerd naar onze eerste contractfabrikant en daarvoor  aanzienlijke hoeveelheden tijd en middelen geïnvesteerd over de hele wereld”, stelt investeerder, voorzitter én ceo van Canoo Tony Aquila.

“VDL Nedcar is dé juiste partner. Ze zijn de meest vertrouwde Europese fabrikant, overtroffen de concurrentie en bouwen producten van hoge kwaliteit voor toonaangevende merken. VDL Nedcar is eigendom van de familie Van der Leegte, wat aansluit bij onze inzet om bedrijven te ondersteunen die de ruggengraat van gemeenschappen vormen. Dit strategische partnerschap stelt ons in staat voertuigen op de markt te brengen terwijl we onze eigen autofabriek in Oklahoma bouwen. Deze samenwerking positioneert ons ook sterk voor onze geografische expansie in Europa en bouwt een sterke relatie op met VDL Nedcar en VDL Groep. Onze investeringen zullen ons helpen snel op te schalen en onze missie te vervullen: betaalbare, speciaal gebouwde elektrische voertuigen voor iedereen mogelijk maken.”

Productie

In eerste instantie gaat VDL Nedcar in het vierde kwartaal van 2022 duizend voertuigen bouwen voor Canoo. In 2023 zal het volume vijftienduizend bedragen. Doordat een vergunning voor nieuwbouw op het terrein van VDL Nedcar vooralsnog ontbreekt, wordt mogelijk tijdelijke huisvesting op het fabrieksterrein in Born gerealiseerd. VDL Nedcar stelt dat de nieuwe productieactiviteiten voor Canoo geen invloed zullen hebben op de huidige productie.

VDL Nedcar is al enige tijd op zoek naar nieuwe opdrachtgevers, omdat het contract voor de productie van de Mini-modellen en de BMW X1 voor BMW Group eind 2023 eindigt. “De samenwerking met Canoo is geweldig nieuws voor onze medewerkers in Born”, stelt directeur John van Soerland van VDL Nedcar. “Met het door Canoo ontwikkelde eigen voertuig inclusief platform kunnen we samen versneld de toekomst van mobiliteit vormgeven. Deze samenwerking biedt perspectief, is de eerste stap naar een nieuwe toekomst voor VDL Nedcar. Een toekomst waarbij we voor meerdere merken tegelijkertijd verschillende auto’s bouwen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *