Verhoog je omzet dankzij e-mail

Partnercontent

autosociaalVoor het autobedrijf zijn er meerdere voordelen verbonden aan e-mailmarketing. Het is een relatief goedkoop kanaal, je bereikt heel gericht de juiste doelgroep en je ziet snel het resultaat. Statistieken zijn namelijk makkelijk en real-time te meten. Uit het Nationaal E-mail Onderzoek blijkt verder dat e-mail leidt tot online aankopen en dat Nederlanders graag ‘reclame’ in hun inbox ontvangen. Het kan dus zeker geen kwaad om je klantenbestand af en toe een e-mail te sturen met daarin een herinnering aan hun bandenwissel of apk. Bovendien is het een persoonlijk kanaal. De respons op een e-mailing neemt met 50 procent toe wanneer deze gepersonaliseerd is. Dit is ook het voordeel voor jouw klanten. Via e-mail kunnen ze content ontvangen waar ze wat aan hebben en over willen lezen. Zorg er daarom voor dat jouw mailings aansluiten bij de behoefte van jouw klanten.

Persoonlijke e-mails

Klanten willen dus e-mails ontvangen die voor hun interessant zijn. Een belangrijk onderdeel hiervan is personalisatie. Gebruik altijd de naam van de klant in de aanhef en zorg voor een persoonlijke onderwerpregel. Op deze manier worden e-mails vaker geopend. Probeer daarnaast klanten te verrassen met een e-mail die alleen voor hen geldt. Klanten vinden het leuk als ze een attent bericht ontvangen op hun verjaardag. Ze vinden het nog leuker als die mail een korting of aanbieding bevat. Ook populair zijn mails die persoonlijk zijn afgestemd op de klant. Stuur klanten die beschikken over een winterbandenset bijvoorbeeld een e-mail wanneer het tijd is om deze te wisselen.

Automatische campagnes

Het kost natuurlijk ontzettend veel tijd om al je klanten persoonlijke e-mails te versturen met daarin ook nog eens content die speciaal voor hen geschreven is. Daarom kun je het beste gebruik maken van professionele tools. Zo kun je eenvoudig al je klanten bereiken met persoonlijke content. Deze tools zorgen er ook voor dat de e-mail op verschillende apparaten leesbaar is. Verder zijn automatische e-mailcampagnes ideaal om klanten regelmatig te bereiken. Het bedenken van zo’n campagne vergt even tijd, maar daarna staat de flow voor lange tijd goed.

Optimaal bereik

Voor elk autobedrijf liggen er kansen op e-mailmarketing. Het is een krachtig contactmoment tussen jou en je klant en een effectief middel om jouw doelgroep te bereiken. Het kan loyaliteit verhogen, zorgen voor een hoger rendement in de werkplaats of aftersales bieden. Kortom: e-mail is een kanaal dat je niet ongebruikt moet laten! Dit artikel is ook te lezen in nummer 4 van Aftersales Magazine, dat is verschenen op 19 april. Meer relevante artikelen informatie via: https://www.autosociaal.nl/blog-2019

Roy Roelofs

Eigenaar en oprichter van Autosociaal

Van Roy Roelofs zijn er nog 10 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Roy Roelofs