Vertrekregeling medewerkers Hyundai NL

Met het oog op actuele en toekomstige eisen van de markt heeft Hyundai Nederland de interne bedrijfsvoering kritisch tegen het licht gehouden. Een aantal medewerkers is een vertrekregeling aangeboden.

Dat zijn er volgens woordvoerder Mike Belinfante “minder dan tien”, op een totale formatie van 63 FTE (verdeeld over 67 medewerkers). Van een reorganisatie of ontslagronde zou geen sprake zijn. “We willen verder met het merk. Er komen tal van ontwikkelingen op ons af. Denk aan nieuwe vormen van aandrijving, sharing, maar ook aan andere retailconcepten, zoals private lease.” In dit geheel van veranderingen wil de importeur zijn dealers beter van dienst kunnen zijn. Om die reden is de afgelopen tijd een aantal mensen een vertrekregeling aangeboden. Dat is volgens Belinfante “kriskras door de organisatie gebeurd.” De Nederlandse importeur zit midden in het “stapsgewijs” te doorlopen transitieproces. “Kunnen meebewegen met de uitdagingen van de markt is essentieel. Daarom kijken we extra kritisch of iedereen in staat is die slag te maken.”  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †