ViaBovag.nl introduceert betalen per contact

ViaBovag.nl komt met het tariefmodel pay per lead. Autobedrijven adverteren onbeperkt voor een vast maandbedrag en betalen alleen als een lead ook een verkoopkans oplevert.

De occasionsite van en voor Bovag-leden zegt het eerste portaal in Nederland te zijn dat deze vorm van afrekenen invoert. Bij een lead zoekt de consument contact met de adverteerder, door diens website te bezoeken, een e-mail te sturen of te bellen.

Pay per lead is een eerlijker tariefmodel voor autobedrijven, vindt directeur Wouter van Kesteren. Ze betalen immers alleen voor de geleverde waarde en “zitten niet vast aan hoge advertentiekosten. Ons uitgangspunt is dat occasionadvertenties ook daadwerkelijk iets moeten opleveren. Dat legt de druk bij ons, als occasionwebsite. Dat vinden we wel zo fair.”

All-in prijzen

ViaBovag.nl heeft op dit moment ruim dertigduizend bezoeken per dag en tachtigduizend advertenties van 2.200 verschillende autobedrijven. De site richt zich op ‘de serieus geïnteresseerde autokoper, met oog voor zekerheid en kwaliteit’. “En dat blijkt te werken. Onze eerlijke all-in prijzen en onze zekerheden zorgen voor hoge waardering van de consument en kwalitatief goede leads, die vaker tot daadwerkelijke verkoop leiden.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *