Vietnamese Vinfast komt naar Nederland

De Vietnamese autofabrikant Vinfast, onderdeel van de Vingroup, lanceert in 2022 een nieuwe modellenreeks batterij-elektrische voertuigen in Europa, om te beginnen in Duitsland, Frankrijk en Nederland.

De introductie betreft twee modellen, de VF e35 en de VF e36, beide volledig elektrische suv’s, die zich op het gebied van design, kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid moeten kunnen meten met de Europese premiummerken.

Productie vindt nu nog geheel plaats in Vietnam, maar zou op termijn ook elders kunnen geschieden. Ook voor de productie van batterijen, waarvoor Vinfast samenwerkt met verschillende bedrijven, zou Vinfast op termijn in Europa en de VS fabrieken willen openen.

Om te kunnen voldoen aan de strenge Europese veiligheidseisen zijn de EV’s van Vinfast voorzien van diverse veiligheidsfuncties en advanced driver assistence systems (ADAS), met inbegrip van een volledig geautomatiseerd inparkeersysteem.

Sales en aftersales

Wat betreft aftersales onderzoekt Vinfast de mogelijkheden van een mobiele dienstverlening. Hierdoor hebben berijders minder omkijken naar reparatie en onderhoud. Door middel van geïntegreerde, intelligente functies kan op locatie, wanneer de klant dat maar wil, aan zijn wensen tegemoet gekomen worden.

Een digitaal online distributiesysteem moet zorgen voor een naadloos online to offline-klantervaring. Vinfast acht het wel mogelijk dat het op termijn zal samenwerken met grotere dealers.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3590 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.