Volkswagen en Ford sluiten alliantie

De autofabrikanten Volkswagen en Ford hebben aangekondigd een alliantie te sluiten voor het gezamenlijk ontwerpen en bouwen van bedrijfswagens. De alliantie betekent niet dat de bedrijven onderling een aandeel in elkaar krijgen.

Door het bundelen van hun krachten willen VW en Ford schaalvoordelen behalen en de efficiency bij beide fabrikanten verbeteren. In een later stadium zou de samenwerking zich kunnen uitstrekken tot het bouwen van EV’s, autonome voertuigen en het aanbieden van mobiliteitsdiensten.

Verdeling

Gezamenlijk produceerden Ford en Volkswagen in 2018 zo’n 1,2 miljoen bedrijfswagens wereldwijd. Binnen de alliantie zal Ford voor beide merken met name de middelgrote pick-up trucks gaan ontwerpen en bouwen. Die zouden in 2022 op de markt kunnen verschijnen. Ford zal tevens voor beide partijen grotere bestelwagens ontwerpen en bouwen voor Europese klanten. Volkswagen zal zich met name richten op een bestelwagen voor stadsdistributie.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3056 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters