Volvo in 2025: kwart van plastic is gerecycled

Volvo Cars wil dat vanaf 2025 tenminste 25 procent van het plastic in elke nieuwe Volvo gemaakt is van gerecycled materiaal.

Bij de bekendmaking van deze ambitie nodigde Volvo toeleveranciers uit om samen met autofabrikanten een nieuwe generatie componenten te ontwikkelen die zo duurzaam mogelijk zijn. Ze moeten vooral meer gerecycled plastic bevatten.

XC60

Om de ambitie kracht bij te zetten presenteerde Volvo een speciaal gebouwde XC60 T8 plug-in hybride waarin diverse componenten zijn gemaakt van gerecycled plastic. De tunnelconsole tussen de voorstoelen bijvoorbeeld is gemaakt van afgedankte visnetten en touwen. De vloerbedekking bevat vezels gemaakt van plastic petflessen. Ook voor de stoelen zijn vezels van plastic flessen gebruikt. De gerecyclede XC60 werd getoond in Gothenburg, op 18 juni etappeplaats in de Volvo Ocean Race.

Milieu

“Volvo Cars zet zich ervoor in om zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken”, zegt Volvo-topman Håkan Samuelsson. “Milieubewustzijn is een van de kernwaarden van Volvo en we zullen blijven zoeken naar nieuwe manieren om dat in ons bedrijf toe te passen. Deze auto en onze ambitie voor gerecycled plastic zijn daar voorbeelden van.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters