Volvo volledig elektrisch in 2030

Volvo Cars stelt zichzelf ten doel om in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s te bouwen. Modellen met een verbrandingsmotor worden wereldwijd uitgefaseerd, inclusief hybride modellen. Tegelijkertijd wil Volvo het retailmodel hervormen en exclusief gaan focussen op online verkoop.

Volvo neemt de beslissing om in de nabije toekomst alleen nog maar elektrische auto’s te bouwen is onderdeel van het streven om de CO2-voetafdruk per auto te verkleinen.

Investeren in de toekomst

“Om succesvol te kunnen blijven hebben we winstgevende groei nodig. Dus in plaats van te investeren in een krimpende markt, hebben we ervoor gekozen te investeren in de toekomst – elektrisch en online”, zegt Håkan Samuelsson, ceo van Volvo. “We zijn vastbesloten om de leider te worden in het snelgroeiende elektrische premiumsegment.”

Volvo wil de komende jaren diverse nieuwe elektrische modellen introduceren. In 2025 wil het al 50 procent van zijn wereldwijde verkopen realiseren met elektrische auto’s, de andere 50 procent moet dan bestaan uit hybrides.

“Er is geen langetermijntoekomst voor auto’s met een verbrandingsmotor”, zegt Henrik Green, hoofd technologie van Volvo. “We zijn vastbesloten om een fabrikant van louter elektrische auto’s te worden en de transitie moet in 2030 voltooid zijn. Het zal ons in staat stellen te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten en onderdeel te worden van de oplossing waar het gaat om het bestrijden van klimaatverandering.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.