VW e-Golf populairste EV

Mensen die op Gaspedaal.nl zoeken naar een tweedehands elektrische auto zoeken het vaakst een Volkswagen e-Golf. Het totale aantal zoekopdrachten naar elektrische auto’s is in januari 2019 met 93 procent gestegen in vergelijking met dezelfde maand in 2018.

De top vijf van populairste elektrische auto’s wordt aangevuld met achtereenvolgens Nissan Leaf, Hyundai Ionic, Renault Zoe en de Volkswagen e-Up!

Hoger budget

Daarnaast zijn consumenten bereid om meer uit te geven aan een tweedehands elektrische auto. De gemiddelde maximale prijs waarop gezocht werd was op 1 januari 2018 nog 19.272 euro. Op 31 december 2018 lag dat ruim drieduizend euro hoger op 22.583 euro.

Wie zoekt?

Vooral bij mannen is in 2018 de interesse in elektrische auto’s fors toegenomen, en wel met 89 procent in vergelijking tot 2017. Bij vrouwen steeg de belangstelling met 67 procent. 45-plussers zijn meer geïnteresseerd in elektrische auto’s dan personen onder 45 jaar. Bij deze laatste doelgroep daalt in 2018 de interesse in elektrische auto’s zelfs ten opzichte van het jaar daarvoor. Desondanks verwacht 39 procent van de personen onder 35 jaar dat het Nederlandse wagenpark in 2038 volledig elektrisch is. Dat blijkt uit een consumentenonderzoek in opdracht van Gaspedaal.nl. Dat is iets boven het gemiddelde van 35 procent over alle leeftijden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters