Wensink: goedkeuring ACM overname Dijkstra

Wensink Automotive heeft goedkeuring gekregen van de ACM voor de overname van Dijkstra Auto Groep. De overname zal met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 plaatsvinden.

De huidige eigenaar Sip Dijkstra treedt toe tot de centrale directie als aandeelhouder van Wensink Beheer en als algemeen directeur van de divisie Citroën, DS en Kia. Na de getekende intentieverklaring was de goedkeuring van de ACM noodzakelijk om verder te kunnen gaan met de integratie van de bedrijven. Laurens Stigter, ceo van Wensink: “Ik ben zeer verheugd met deze positieve uitspraak van de ACM. Dat betekent dat we van beide kanten nu volle bak aan de gang kunnen, om de integratie zo snel mogelijk en zo soepel mogelijk te kunnen laten verlopen.” Sip Dijkstra, algemeen directeur van Dijkstra spreekt van “een historisch moment voor de continuïteit en de toekomst van ons bedrijf. Hiermee kunnen we ons verder ontwikkelen van dual-brand naar totaalaanbieder.” Vanaf 1 april 2019 gaat Dijkstra verder onder de naam Wensink.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †