Wensink neemt Dijkstra Autogroep over

Wensink Automotive en Dijkstra Autogroep hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor een overname per 1 januari 2019. Huidig eigenaar Sip Dijkstra treedt toe tot de centrale directie als aandeelhouder van Wensink Beheer en als algemeen directeur van de divisie Citroën, DS en Kia.

Alle medewerkers gaan mee naar de nieuwe situatie. De uitbreiding past binnen de strategie van Wensink om haar activiteiten verder uit te bouwen. Laurens Stigter, ceo van Wensink, spreekt van een “mijlpaal. Dijkstra vertegenwoordigt de mooie merken Citroën, DS en Kia. Onze verzorgingsgebieden overlappen elkaar grotendeels. Minstens net zo belangrijk is dat de culturen van onze bedrijven naadloos op elkaar aansluiten.”

Totaalaanbieder

Sip Dijkstra, algemeen directeur van Dijkstra: “Dit is voor mij een logische vervolgstap in de verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Van dual-brand naar totaalaanbieder.” Na de overname gaat Dijkstra verder onder de naam Wensink. Wensink Automotive is opgericht in 1987 en met vijf vestigingen begonnen als officieel dealer van Mercedes-Benz. Na de samenvoeging met Dijkstra werken in totaal 1.300 medewerkers vanuit 48 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland bij de dealerholding.

Leasemaatschappij

Naast het officiële dealerschap voor Mercedes-Benz, smart, Fuso, Ford, Citroën, DS en Kia heeft Wensink onder andere drie schadeherstelbedrijven, vier Truck & Trailer-bedrijven en een eigen leasemaatschappij. Dijkstra is opgericht in 1949 en altijd in handen gebleven van de familie Dijkstra. Het bedrijf is sinds 2006 gegroeid van drie naar dertien vestigingen in Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe. Behalve van Citroën en DS is Dijkstra ook dealer van Kia.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †