Zoon krijgt leiding over Donkervoort

Donkervoort Automobielen kondigt de terugtreding aan van oprichter Joop Donkervoort. Hij geeft de dagelijkse leiding over het bedrijf dat hij in 1978 oprichtte over aan zijn zoon Denis.

“Mijn vader heeft hier z’n leven lang aan gewerkt en in die tijd ongelooflijke en bewonderenswaardige dingen bereikt”, zegt Denis Donkervoort (33). “Ons Donkervoort-team, maar ook onze extended family, de bezitters van een Donkervoort, zullen hem altijd dankbaar zijn voor zijn visie, vasthoudendheid en de overtuiging dat onze auto’s in de eerste plaats een emotioneel product zijn.”

Geraniums

“Joops expertise en ervaring gaan gelukkig niet verloren voor Donkervoort, want hij zal altijd een belangrijke rol blijven spelen in het bedrijf dat hij heeft opgericht. Iedereen die mijn vader kent, weet dat hij niet achter de geraniums zal gaan zitten. Hij blijft zijn expertise met ons delen, maar daarnaast is hij nu ook beschikbaar voor projecten buiten ons bedrijf.”

Joop Donkervoort (71): “Na 43 jaar voelt het voor mij als het juiste moment om terug te treden. Het bedrijf staat er goed voor en het management is in vertrouwde en sterke handen. Dat stelt mij in staat om tijd te besteden aan andere zakelijke mogelijkheden en adviesprojecten.”

“Door de jaren heen werd ik vaak om advies gevraagd, zowel door beginnende als bestaande bedrijven. Hoewel ik het erg leuk had gevonden om te helpen, had ik er nooit tijd voor, omdat ik uitsluitend op Donkervoort gefocust was. Deze stap geeft me eindelijk de ruimte om dat wel te doen. Ik ben dan ook blij om nu al gevraagd te zijn om in andere projecten te stappen en ik zie uit naar wat er nog meer op mijn pad komt.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.