123Ruit.nl omarmt Qualified Modern Car Repair

De stichting 123Ruit.nl voor onafhankelijke ruitschadeherstelbedrijven heeft het nieuwe keurmerk Qualified Modern Car Repair, dat onlangs van start is gegaan, omarmd voor zijn ruitherstel.

Wilma Dijkema van 123-Ruit.nl: “Bij onze formule is er alle ruimte voor eigen ondernemerschap, maar niet met betrekking tot de kwaliteit die wij als 123-RUIT.nl willen leveren. Daar doen we geen concessies aan, het moet gewoon altijd goed zijn. Natuurlijk kunnen wij een format bedenken, ons zelf hierop controleren en vervolgens roepen dat al onze vestigingen professioneel zijn, maar ons aansluiten op het Qualified-programma biedt ons veel voordelen. De eisen van Qualified sluiten aan bij wat leasemaatschappijen, fleetowners, opdrachtgevers en de consument belangrijk vinden. Ook zien we dat een externe blik ons sneller duidelijk maakt waar wij ons als keten nog verder kunnen professionaliseren”, aldus Wilma Dijkema.

Gastvrijheid

Naast de toetsing op technische competenties zoals opleiding, training, equipment, data, kalibratie en connectiviteit, die zijn opgenomen in het basisprogramma van Qualified worden alle 123-Ruit.nl-vestigingen ook aan het premiumprogramma onderworpen, waarin gastvrijheid centraal staat.

“In Qualified Premium checken wij zaken zoals de aanwezigheid van een nette receptie, een wachtruimte, wifi, koffie en thee, een toilet voor klanten en de parkeermogelijkheid”, aldus Harry Filon van Qualified. “Zaken als de bereikbaarheid, vermelding van de openingstijden, ramen die heel en schoon zijn, vlaggen die niet gerafeld zijn, klinken wellicht eenvoudig, maar ze bepalen wel hoe de klant het bedrijf ervaart. Samen met kwaliteit en gastvrijheid vormt maatschappelijke verantwoord ondernemer de identiteit van het bedrijf. De certificeringscombinatie van Qualified Modern Car Repair met GroenGedaan! maakt die cirkel helemaal rond.”

De eerste vestigingen van 123-Ruit.nl hebben de procedures inmiddels succesvol doorlopen. Qualified verwacht medio dit jaar alle vestigingen op basis- en premiumniveau te hebben getoetst.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *