Achmea toont afleiding via VR Experience

Achmea heeft een VR Experience laten ontwikkelen die gebruikers toont wat afleiding in het verkeer met hen doet. De brillen worden uitgedeeld tijdens speciale events voor de eigen medewerkers. Het eerste event vond vandaag plaats in Tilburg.

achmeaDe beleving met de VR-bril gaat verder dan alleen de impact van de smartphone tonen. Met digitale spelelementen worden medewerkers zich ook bewust van geestelijke gesteldheid (bijvoorbeeld gehaast van huis gaan) en andere afleidingen in het verkeer. Jaarlijks vallen veel slachtoffers in het verkeer doordat bestuurders bezig zijn met hun smartphone in plaats van met het verkeer. Voor Achmea aanleiding om de veertienduizend medewerkers op te roepen om onderweg de telefoon met rust te laten in de auto. Plus de uitnodiging om vanaf vandaag het manifest ‘Veilig Onderweg’ te ondertekenen. Begin juni volgen de vestigingen van Achmea in Apeldoorn, Leeuwarden, Leiden, Leusden en Zeist. Gisteren maakte Achmea bekend de financiering te steunen van een standaard protocol bij ernstige verkeersongevallen. Uiterlijk in 2020 moet er zo’n scenario komen voor alle Nederlandse wegbeheerders.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †